Miód rzepakowy

Miód rzepakowy

Miód rzepakowy otrzymywany jest z kwiatów rzepaku. Jest bardzo łatwo przyswajalny przez organizm. W stanie płynnym jest jasnożółty. Krystalizuje bardzo szybko, w ciągu kilku dni od odwirowania. Skrystalizowany ma kolor biały, konsystencję kremową i łagodny smak.
Miód rzepakowy zalecany jest przy chorobach serca i miażdżycy, poprawia zaopatrzenie mięśnia sercowego w tlen i pierwiastki odżywcze. Wyrównuje niedobory potasu w organizmie. Bardzo dobrze sprawdza się w leczeniu chorób skóry, ponieważ stosowany zewnętrznie zapobiega tworzeniu się pęcherzy po oparzeniach, minimalizując ryzyko powstania infekcji.

Napisz opinię

Uwaga! HTML nie jest dopuszczony!
    Zła           Dobra

  • 30,00 zł

Dostępne opcje

Zadaj pytanie 604 508 986

Tagi: miód rzepakowy